Facebook Twitter Youtube

Kurallar ve Notlar

1- Bütün yarışmacılar yarış günü saat 15:00'e kadar kayıt masasında orjinal kayıt evraklarını vermeli ve temel yarışma setini almış olmalıdır. Bu saatten sonra gelenler önceden ödeme yapmış olsalar bile yarışa alınmaz ve ödemeleri iade edilmez.

2- Yarışma yelekleri en üst giysi olarak giyilir ve göğüs numarası hep görünür tutulur.

3- Çıkış ve Varış arasındaki kontrol noktaları yarışmacıların istediği sıra ile dolaşılır. Doğru noktayı bulmak ve ziyaret ettiğini ispatlamak yarışmacının kendi sorumluluğudur. Bu koşul, kontrol kartının hakem tarafından zımbalandığı kontrol noktalarında da geçerlidir.

4- Takımlar bölünmeden beraberce hareket eder. Takım üyeleri birbirlerinden 50 metreden fazla uzaklaşamaz.

5- Yarışmacılar yarışma boyunca kasklarını organizasyonun izin verdiği etaplar dışında çıkartamazlar.

6- Katılımcılar Risk Kabul Formu'nu imzalayarak kendi sorumlulukları ile yarışırlar.

7- Yarışma sırasında genel trafik, mülkiyet ve güvenlik kurallarına uymak yarışmacının kendi sorumluluğudur. Organizasyon tarafından men edilmiş bölge, geçit ve yöntemler kullanılması yasaklanmıştır. Bu kuralın ihlali durumda oluşacak hukuki sorunların muhatabı yarışmacıdır, organizasyon sorumlu tutulamaz.

8- Her takım kendi başına ilerler. Yarışmacıların yarışma sırasında başka yarışmacılardan yardım alması veya yardım etmesi kaza hali dışında yasaklanmıştır. Tüm yarışmacılar kaza olması halinde yaralı sporcuya yardım etmekle yükümlüdür.

9- Yarışma sırasında organizasyon komitesinin sağladığı harita ve yol notları kullanılır. Yardımcı cihaz olarak sadece pusula kullanılabilir. Yarışmacılar bölgenin başka bir harita, yol tarifi, vb belgelerini yarışma sırasında bulunduramaz ve kullanamazlar. GPS ve organizasyonun istedikleri dışında elektronik haberleşme cihazı bulundurmak yasaklanmıştır.

10- İp etaplarında isteyen takımlar kendi malzemesi ile kendi sorumluluğunda devam eder. Dağcılık seti istenen standartlarda olmalıdır.

11- Herhangi bir etapta sıra beklemek gerekirse "önce gelen önce gider" kuralı uygulanır. Hakem varsa yarışmacılar bu etap başlangıcına gelir gelmez onlara gelişlerini haber vermelidir.

12- Takımlar ve yarışmacılar zorunlu taşımaları gereken malzemeleri belirtilen miktar ve özellikte bulundurmak zorundadırlar. Yarıştan önce, sırasında veya sonrasında organizasyon tarafından kontrol yapılabilir ve kurallara uymayan durumlarda organizasyon takım ve yarışmacı için ihraç veya zaman cezası verebilir.

13- Yarışmacılar bütün malzemelerini yanlarında taşırlar, yarışma sırasında ikmal malzemesi alamazlar, yük bırakamazlar.

14- Yarışmayı çeşitli sebeplerle bırakan takımlar MUTLAKA organizasyona haber verir ve bitişe gelir. Yarışma setini iade eder. Bu takımlar tekrar araziye çıkamaz, diğer takımlara yardım edemez.

15- Yaş sınırı: 18 yaşından gün almamış katılımcılar ancak 18 yaşından büyük başka bir katılımcı ile takım olarak katılabilir. 14 yaşından gün almamış gençler yarışmaya katılamaz.

16- Yarışmacılar yarışma boyunca doğa ve çevreye saygılı olur; hiçbir şekilde arazi üzerinde çöp bırakamaz. Çöp ve atıklarını çöp kutuları veya atık toplama noktalarına bırakırlar.

17- Yarışma boyunca çekilen fotoğraf ve diğer görüntülerin hakları organizasyona aittir, istediği gibi kullanır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Patika koşusu (dağ koşusu) özelliklerine uygun inişli çıkışlı bir rota hattında yapılacaktır.. Parkurda uzun ve dik çıkışlar inişler, yer yer bozuk, kaygan, taşlık veya ıslak geçişler mevcuttur. Hava koşulları parkuru ağırlaştırabilir.

• Patika ve arazi koşularına uygun malzeme ve getireceği zorluklara göre zihinsel hazırlık yapılmalıdır.

• Parkurların bir kısmı trafiğe açık yollardan geçebilir. Trafik kurallarına uymak ve araçlara dikkat edip emniyetli geçiş yapmak yarışmacının sorumluluğundadır.

• Yarış numaraları her zaman görünür şekilde takılmalıdır.

Diskalifiye Kuralları

• Yarışmalar çip zaman sistemi ile takip edilir. Yarışmacıların koluna kayıtta takılan çip çıkış, ara noktalar ve varışta yarışma zamanını ölçer. Çipini kaybeden diskalifiye olur.

• Organizasyon hakemleri ve görevli sağlık personeli tarafından yarışa devam etmesi sakıncalı bulunan kişilerin yarışı durdurulur. Bu karar kesindir ve itiraz edilemez.

• Her katılımcının taşıması gereken zorunlu malzemeler yarıştan önce ve parkur sırasında kontrol edilir, malzemelerin taşındığı çanta işaretlenir. Eksik malzemeli sporcular parkura alınmaz, parkurdaysa men edilir veya zaman cezası verilir.

• Çevre koruma, ikmal ve görevlilere karşı gelmek çeşitli zaman cezaları ile sonuçlanır. (Bakınız sayfanın en altı)

Çevre Koruma

• Parkurda asla çöp atılamaz. Çöpler ve atıklar katılımcı tarafından kontrol noktaları ve varıştaki çöp/atık kutularına taşınmalıdır.

• Yedek piller bitişte veya öncesinde kontrol edilecektir, kullanılmış piller doğaya veya çöpe atılamaz.

• Tuvalet noktaları dışında ihtiyaç giderildiğinde parkurda tuvalet kağıdı bırakılmaz. Organizasyonun verdiği ufak poşetlerle çöp noktalarına kadar taşınır.

• Parkurda su, çay, meşrubat ve enerji içeceği bardak vey aşişe olarak dağıtılmaz. Katılımcılar taşıdıkları bardaklar ile bu içecekleri içer. Böylece atık üretimi en az seviyede tutulur.

• Atılan her çöp ve çevre ihlali için zaman cezası verilir.

• Katılım sertifikaları kağıt olarak değil dijital olarak dağıtılacaktır.

Parkurda ve Ara Kontrol Noktalarında Beslenme

• Parkur bitiminde su verilecektir.

• Yarışmacılar kendi yiyecek ve içeceklerini sırtlarında taşır, parkurda ikmal sağlanmaz.

• Parkurda çeşme olabilir.

Gönüllü Olun
Eğer yarışmacı t-shirt’ü giymeyecekseniz, gönüllü görevli olarak bu maceranın gerçekleşmesine destek olabilirsiniz. Gönüllü olmak için tıklayın
Foto Galeri
MAY
Yeni Ay bir Macera Akademisi - Race Setter organizasyonudur.
© 2012 Tüm hakları saklıdır.
Web Tasarım : Renkli Kare